Skip to main content

Tijdens een gezellig cultuurcafé in het Web in Loenen, werden zaterdag 16 januari de winnaars van de Cultuurprijzen 2015 bekend gemaakt.

‘Het was voor de jury een hele klus om uit maarliefst 50 inzendingen en 13 genomineerden een keuze te maken’, begon juryvoorzitter Gera Helling de bijeenkomst. ‘Bij de beoordeling van de inzendingen hebben wij, naast de originaliteit, aantrekkelijkheid, kwaliteit en uitstraling, het verbindend effect tussen de diverse woonkernen, het stimuleren van actieve deelname en het terugkerende karakter mee laten wegen.’ Voordat de daadwerkelijk winnaars bekend werden gemaakt, liet de juryvoorzitter in alfabetische volgorde alle genomineerden naar voren komen en overhandigde iedereen een mooi boeket bloemen.

Het uitreiken van de prijzen werd door wethouder Cultuur Pieter de Groene gedaan. Hij mocht bekend maken wie van de 13 genomineerden gewonnen hadden:

de derde prijs van 250 euro was voor: Kunstronde Vecht en Venen
de tweede prijs van 500 euro voor : KOMM (Kinderen Ondekken Muziek Maken) Over het toekennen van de eerste prijs van 1000 euro was de jury van meet af aan unamiem, want dit initiatief stak er bovenuit qua kwaliteit en uitstraling, en het verbindend effect tussen de diverse woonkernen: Mattheus in de Stichtse Vecht

Elfride Zeldenrust, die samen met Robert Hoving de drijvende kracht achter “Mattheus in de Stichtse Vecht’ is, vertelde na het in ontvangst nemen van de prijs hoe de muziek van Bach de mensen in de Stichtse Vecht daadwerkelijk verbind. Hoe mensen die nauwelijks naar klassieke muziek luisteren door de muziek van Bach worden geraakt en nu vol overgave in het koor zingen. Koorleden die buiten de repetities om, bijeen komen om samen te oefenen. Amateurmusici die samen met profesionals in het orkest spelen.

Wie de kernen in de gemeente Stichtse Vecht zo weet te verbinden, is een terechte winnaar van de Cultuurprijs Stichtse Vecht 2015