Skip to main content

Quality in Music

Het bestuur van Quality in Music bestaat uit de volgende drie leden:

 Voorzitter, Elfride Zeldenrust

studeerde cello aan het Amsterdams Conservatorium en trad veelvuldig op in Nederland, Europa en de Verenigde Staten. Zij speelde in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Radio Kamer Orkest. Onder haar leiding kreeg de serie “Zondagmiddag concerten in de Amstelkerk” te Amsterdam grote publieke bekendheid. Zij woont, evenals de meeste andere musici die optreden in Virtuoos aan de Vecht, in de Vechtstreek waar zij tevens raadslid van de gemeente Loenen is.

 Secretaris, Onno Okkinga

woont in Amsterdam. Onno is voormalig notaris en thans adviseur bij enkele stichtingen. Hij is kenner en liefhebber van klassieke muziek, speelt als amateur piano en is lid van het Vondeldorpkoor in Amsterdam. Onno is lid van het Gouden Gilde van de Stichting van het Amsterdams Concertgebouw Orkest en Lotgenoot van het Nederlands Blazers Ensemble.

Mirjam Rosier

is bestuurslid en verantwoordelijk voor de secretariële en financiële werkzaamheden.

Quality in Music

Quality in Music is in 2008 opgericht op initiatief van Elfride Zeldenrust en Marjo van Wijk.  De doelstelling is om hoogtepunten uit de muziekliteratuur te brengen door nationaal en internationaal bekende musici.

Het publiek maakt kennis met aanstormend talent. De muziek en de ambiance bieden een sfeer voor een ideaal rendez-vous. Er zijn inmiddels drie virtuoze concerten aan de Vecht uitgevoerd in de Grote Kerk te Vreeland. En in opdracht van Stadsherstel Amsterdam NV zijn drie virtuoze concerten aan de Amstel georganiseerd in de Amstelkerk te Amsterdam. In het koetshuis van Kasteel Nijenrode zijn zes concerten in de serie Muzikale Jonge Meesters op Nyenrode uitgevoerd.

Ook in komende jaren zullen de activiteiten worden voorgezet door Elfride Zeldenrust en Mirjam Rosier ondersteund door bestuurslid Onno Okkinga en met samenwerkende partners. Sinds 2013 gestart met de voorbereidingen en de uitvoering van de Mattheus Passion van J.S. Bach.  Als participatieproject door en voor mensen uit de gemeente Stichtse Vecht.

De voorbereidingen en repetities voor de uitvoering van de Mattheus in de Stichtse Vecht worden  gecoached door Robert Hoving, zangdocent.  Als docent heeft Robert Hoving inmiddels een ruime ervaring. Hij heeft al jaren een eigen lespraktijk voor amateurs en beginnende professionals.

Daarnaast onder de bezielende leiding van Carolyn Watkinson, (mezzosopraan). Zij behaalde de Prix d’Excellence aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Al snel maakte zij haar opera debuut in de Scala van Milaan.

Carolyn trad veelvuldig op met alle belangrijke internationale orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en the New York Philharmonic.

Wij bankieren bij Rabobank Gooi en Vechtstreek. Ons bankrekeningnummer is NL85RABO0136987745.

In de pers

Uit: Vechtstreek dichtbij (1 februari 2013)

 

Voorjaarsconcert voor Voedselbank Stichtse Vecht

Loenen aan de Vecht – Lions Club OverHolland organiseert zaterdag 6 april een voorjaarsconcert in de N.H. Kerk in Loenen aan de Vecht. De opbrengst van het concert gaat naar de Voedselbank Stichtse Vecht. Quality in Music verzorgt voor de tweede keer dit concert.

De voedselbank kan dankzij het voorjaarsconcert zeventig gezinnen uit de Stichtse Vecht wekelijks blij maken met een voedselpakket. Onderzoek wijst uit dat steeds meer mensen in Nederland met armoede te maken krijgen en daardoor groeit het aantal aanvragen voor hulp bij voedselbanken. Voedselbank Stichtse Vecht is blij dat zij hun doen kunnen gaan realiseren.

Restaurants ’t Amsterdammetje, De Nederlanden en Tante Koosje verzorgen de catering.

Uit: Gooi- en Eemlander Kunstredactie (4 april 2013)

 

Uit: VAR Nieuwsblad (11 april 2013)